In een Algemene Ledenvergadering hebben de leden van De Onafhankelijken de lijst met de eerste 10 kandidaten voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 gekozen.

René van den Hoogen is opnieuw lijsttrekker van De Onafhankelijken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.
De leden van de plaatselijke politieke partij voor Oudewater kiezen voor de optimale mix tussen ervaring en vernieuwing, man en vrouw en jong en oud(er). De man-/vrouwverhouding bij de eerste zes kandidaten is fifty/fifty.

De kandidaten:
1. Rene van den Hoogen (52), veel politieke ervaring, een uitstekend netwerker en bruggenbouwer.
2. Monique van den Berg (24), maakt zich sterk voor goede en betaalbare woningen voor jongeren.
3. Wim Knol (62),weet als geen ander dat je om in de politiek te scoren scherp aan de wind moet zeilen.
4. Dolf Wildeman (64), een van de zeldzame politici die de gemeente financiën echt doorgrondt.
5. Jeannon Spoorenberg (45), stapt in de politiek om de betrokkenheid van inwoners bij het bestuur te bevorderen.
6. Trudi van Eck (65), wil zich na een loopbaan in het onderwijs inzetten voor onderwijs en zorg in haar geboorteplaats.
7. Mike Pino (57), ervaren in de IT en als civiel ingenieur geïnteresseerd in de grote infrastructurele uitdagingen waar Oudewater voor staat.
8. Chris Stolwijk (51), houdt niet van nápraten, wel van zoeken naar motieven en kansen.
9. Ineke Raaijmakers (59), geboren en getogen Oudewaterse. Zette zich in voor de viering van Oudewater 750 jaar en sprak daarbij de Koning toe.
10. Bob van den Hoogen (22), treedt met zijn belangstelling voor goede en betaalbare woningen in de voetsporen van zijn opa Anton van den Hoogen.

vlnr. René van den Hoogen, Monique van den Berg, Wim Knol, Dolf Wildeman, Jeannon Spoorenberg, Trudi van Eck, Mike Pino en Bob van den Hoogen (Chris Stolwijk en Ineke Raaijmakers ontbreken op de foto)