Kees1

Voor levende plaatselijke democratie

Mijn naam is Kees Knol. Ik ben geboren en getogen op de grens van Hekendorp en Oudewater. Van de Onafhankelijken ben ik indertijd lid geworden omdat deze club zich inzette voor beter jeugd- en jongerenwerk in Oudewater. Ik ben lid gebleven omdat ik het belangrijk vind dat er mensen bestaan, die de handen ineenslaan voor de plaatselijke gemeenschap – zonder de nutteloze “Haagse ballast”.

Na raadslid en wethouder te zijn geweest en een tijdje ‘gewoon lid’ ben ik nu voorzitter van de Onafhankelijken, politieke vereniging van en voor Oudewater. Ik ben blij dat onze vereniging zich al vele jaren inzet voor een sociale, levendige, mooie gemeente en dat er, meer dan voorheen, ook in de politiek aandacht is gekomen voor het veelomvattende begrip “duurzaamheid”.

Er wordt vaak gezegd dat mensen niet van politiek houden, omdat er veel ruzie wordt gemaakt en omdat veel zaken lang duren. Beide stellingen kloppen helaas. Ik houd niet van ruzie. Ook in Oudewater heb je echter dikwijls te maken met botsende belangen. Dan nog behoeven we geen ruzie te maken, maar er moeten wel keuzes gemaakt worden. En helaas maak je daar niet alleen vrienden mee. Maar een democratisch gemaakte keuze is altijd 100.000 keer beter dan de macht van het geld of van de kogel. Laten we daarom ook de plaatselijke democratie levend houden!

Kees Knol